Fotogalerie

SILVRETTA – PIZ BUIN, VÝSTUPY NA „LEHKO“ Z JEDNÉ CHATY – NA POHODU 😊

29.03.2017

Přes 4 500 m převýšení jen tak v klídku :-)
(RAKOUSKO, Silvretta, Wiesbadener hütte – 29. 3. – 1. 4. 2017)

Silvretta – pohoří, které je i u nás velmi známým pojmem. Výstupy na Piz Buin, Dreiländer Spitze, Silvrettahorn, Hinter Jamtal Spitze a Rauher Kopf patří mezi skialpové perličky. Všechny tyto výstupy nabízí i celou řadu dalších perfektních variant a především pohodových výstupů a sjezdů a dalších variant vhodných i pro slabší lyžaře.

Tentokrát je situace klidnější, více na pohodu 😊 Ale stejně jsme toho našlapali fůru a užili si tak naprosto parádních podmínek.

Vyrazili jsme směrem na Hinter Jamtal Spitze, krátkým výlezem na mačkách jsme se vyhoupli do prvního sedla. Pak jsme na pásech sjeli dolů pod vrcholové partie a na závěr vyšli téměř až ke kříži. Nádherný rozhled a pak už jen a jen sjezd do Jamtalského ledovce. Následoval rychlý výstup až pod Dreiländer Spitze. No a když už jsme byli tady, tak proč nevyskotačit až na vrchol ke kříži 😊 Parádní výstup na pohodu a téměř bez lidí. Luxusní sjezd až k chatě v panenském sněhu!!! Na závěr jsme si s Peterem ještě vyběhli skoro až do Tirolského sedla 😊

Piz Buin, hned následující cíl byl jen zástěrkou dalšího překvapení na další den. Tím hlavním cílem byl takovej nenápadnej žlábek mezi oběma Buinkama, cca 50 stupňů hned v úvodu 😊
Po pohodovém výstupu na vrchol se přiblížil moment pravdy a my chtěli postupně najíždět dolů, jenže se nám sjezdařský tým krapet rozpadl 😊 Ale nakonec jsme si ho dali alespoň jen někteří, tentokrát jsme ale šlapali doprava vzhůru a ze sedla následoval dlouhý sjezd až pod chatu.

Závěrečný výstup na Rauher Kopf byl v parádních podmínkách, sjezd byl celkem zmrzlý.
Obídek v restaurantu u jezera a následný odjezd dolů.

Počasí i podmínky byly naprosto luxusní a všichni si tyhle skialpy doufám užívali plnými doušky 😊 Supr parta a poděkování také patří mému kolegovi Lukášovi.

S pozdravem
Tým Alpy4000.cz
Alpy4000.cz
Členství v:
Spolupráce s:
Partneři